17th BCS MCQ (EnglishPart Only)

01. To read between the lines ______
i) to concentrate
ii) to suspect
iii) to read carefully
iv) to grasp the hidden meaning

Answer: iv) to grasp the hidden meaning

02. The best passive from of the sentence :'We don't like idle people' _____
i) We are not liked by idle people
ii) Idle people are not like us
iii) Idle people are not liked by us
iv) Idle people are not of our liking

Answer: iii) Idle people are not liked by us


03. The correct sentence of the followings _____
i) The Nile is longest river in Africa
ii) The Nile is longest river in the Africa
iii) Nile is longest river in Africa
iv) The Nile is the longest river in Africa

Answer: iv) The Nile is the longest river in Africa

⇒ Quick navigation: 16th BCS English MCQ

04. The antonym for 'Inimical' _____
i) Friendly
ii) Hostile
iii) Indifferent
iv) Angry

Answer: i) Friendly

05. Browning was the composer of any of the following poems _____
i) Two voices
ii) The scholar Gipsy
iii) Andtea del Sarto
iv) Oenone

Answer: iii) Andtea del Sarto

06. The right word to fit in the gaps of the flowing sentence- 'Give her a telephone number to ring _____ she gets lost'.
i) Whether
ii) Incase
iii) Unless
iv) Perhaps

Answer: ii) Incase

07. The synonym of 'Franchise' _____
i) Privilege
ii) Utility
iii) French
iv) Frankness

Answer: i) Privilege

08. The opposite word of 'sluggish' ______
i) Animated
ii) Dull
iii) Heavy
iv) Slow

Answer: i) Animated

09. The correct spelling is _____
i) Humourous
ii) Humourious
iii) Humorous
iv) Humorious

Answer: iii) Humorous

10. 'Equivocation' means _____
i) A true statement
ii) Equal opportunity to get a job
iii) Free expression of opinions
iv) Two contrary things in the same statement

Answer: iv) Two contrary things in the same statement

11. The last word of the proverb . 'Handsome is that handsome _____'
i) does
ii) Works
iii) thinks
iv) says

Answer: i) does

12. The correct sentence of the followings ______
i) A new cabinet has been sworn in Dhaka
ii) A new cabinet has been sworn a Dhaka
iii) A new cabinet has been sworn by in Dhaka
iv) A new cabinet has sworn in Dhaka

Answer: i) A new cabinet has been sworn in Dhaka

13. Any one of the following pairs are literary collaborators _____
i) Eliot and pound
ii) Yeats and Eliot
iii) Pope and Dryden
iv) Shelly and keats

Answer: iv) Shelly and keats

14. 'Blockbuster' means:
i) A large solid piece of stone
ii) A device to cut off persons head as punishment
iii) Something that makes movement difficult
iv) A powerful explosive to demolish buildings

Answer: iv) A powerful explosive to demolish buildings

15. 'Blue chips' are _____
i) Securities issued by the government
ii) Industrial shares considered to be a safe investment
iii) Industrial shares considered to be a risky investment
iv) Flat plastic counters used as money tokens

Answer: ii) Industrial shares considered to be a safe investment
Axact

Digital STUDY Center

Digital Study Center offers an effective and amazing learning platform for keen learn students in the world. We identify the needs and demands of the keen learn students which is why we stand out unique in the crowd.

Post A Comment:

0 comments:

Dear readers,
Your feedback is always appreciated. We will reply to your queries within 24hrs. Before writing your comments, please read the following instructions attentively:

1. Please comments in English. We accept only English comments.

2. Please do not Spam. All spammed comments will be deleted as soon as pobile, after review.

3. Please do not Add Links with your comments as they will not be published.

4. If We can be of assistance, please do not hesitate to contact us.