01. Choose the correct alternative to complete the sentence. “ He _____ to see us he had been able to”
i) would come
ii) would have come
iii) may have come
iv) bad attack

Answer: i) would come

02. Choose the correct sentence.
i) I asked Javed had he passed
ii) I asked Javed if he had passed
iii) I asked Javed if you had passed
iv) I asked Javed that had he passed

Answer: ii) I asked Javed if he had passed

03. Choose the correct sentence.
i) A few of the three boys got a prize
ii) Each of the three boys got a prize
iii) Every of the three boys got a prize
iv) All of the three boys got a prize

Answer: ii) Each of the three boys got a prize

Quick navigation: 11th BCS English MCQ

04. Who is the author of "India Wins Freedom"?
i) Mahatma Gandhi
ii) J. L. Nehru
iii) Abul Kalam Azad
iv) Debashish

Answer: iii) Abul Kalam Azad

05. what kind of noun is "Cattle"?
i) Proper
ii) Collective
iii) Common
iv) Material

Answer: ii) Collective

06. What kind of noun is "Girl"?
i) Proper
ii) Collective
iii) Common
iv) Material

Answer: iii) Common


07. What is the meaning of "White Elephant"?
i) An elephant of white colour
ii) A very costly or troublesome possession
iii) A black marketer
iv) A hoarder

Answer: ii) A very costly or troublesome possession

08. Choose the correct sentence.
i) The man that said that was a fool.
ii) The man who said that was a fool.
iii) The man that said that was a fool.
iv) The man which said that was a fool.

Answer: ii) The man who said that was a fool.

09. Choose the correct answer. How long did you wait _____
i) Till lunch time
ii) Till he came
iii) Until six o'clock
iv) Since this morning

Answer: ii) Till he came

10. What will be the correct preposition to complete the sentence? "I am not bad _____ tennis."
i) in
ii) at
iii) about
iv) with

Answer: ii) at

11. What is the antonym of 'gentle'?
i) harsh
ii) modest
iii) clever
iv) rude

Answer: iv) rude

12. What is the synonym of 'Jovial?'
i) Jolly
ii) Gay
iii) Jealous
iv) Happy

Answer: i) Jolly

13. What is the synonym of 'Competent'?
i) Circumspect
ii) Discrete
iii) Capable
iv) Prudent

Answer: iii) Capable

14. Who is the author of "A Farewell to Arms"?
i) H. G. WeUs
ii) George Orwell
iii) Thomas Hardy
iv) Ernest Hemingway

Answer: iv) Ernest Hemingway

15. Who is the author of "Animal Farm"?
i) Thomas More
ii) George Orwell
iii) Boris Pasternak
iv) Charles Dickens

Answer: ii) George Orwell

16. Who is the author of "India Wins Freedom"?
i) Mahatma Gandhi
ii) J. L. Nehru
iii) Abul Kalam Azad
iv) Debashish

Answer: iii) Abul Kalam Azad

17. What kind of noun is "Cattle"?
i) Proper
ii) Collective
iii) Common
iv) Material

Answer: ii) Collective

18. What kind of noun is "Girl"?
i) Proper
ii) Collective
iii) Common
iv) Material

Answer: iii) Common

20. What is the meaning of "White Elephant"?
i) An elephant of white colour
ii) A very costly or troublesome possession
iii) A black marketer
iv) A hoarder

Answer: ii) A very costly or troublesome possession
Axact

Digital STUDY Center

Digital Study Center offers an effective and amazing learning platform for keen learn students in the world. We identify the needs and demands of the keen learn students which is why we stand out unique in the crowd.

Post A Comment:

0 comments:

Dear readers,
Your feedback is always appreciated. We will reply to your queries within 24hrs. Before writing your comments, please read the following instructions attentively:

1. Please comments in English. We accept only English comments.

2. Please do not Spam. All spammed comments will be deleted as soon as pobile, after review.

3. Please do not Add Links with your comments as they will not be published.

4. If We can be of assistance, please do not hesitate to contact us.