Skip to main content

Posts

Showing posts from October, 2016

BOU BEd Program Admission (Session: 2016-2017 / 2017 Batch)

BEd Program Admission under Bangladesh Open University (BOU)Session: 2016-2017
Batch: 2017



Quick navigation:NU Hons. 2nd Year Exam-2015 Result

To download admission form (BEd Program): www./bou.edu.bd/images/form/admi_form_bed_2017_241016.pdf

NU Masters 1st Part Exam 2014 Result

Masters 1st Part Exam 2014 ResultNational University (NU), Bangladesh Masters Preliminary (Part-1) Exam-2014 result has been published 27th October, 2016. The result is available on National University (NU) official website: www.nu.edu.bd/results

National University's notice (Published: 27/10/2016):


To get the result via SMS:NU <space> MP <space> Roll No and send it to 16222

Example: Write SMS: NU MP 12345 and send it to 16222

Quick navigation:NU Masters 1st Part (Regular) Admission (Session: 2014-2015)

NU Hons. 2nd Year Exam-2015 Result

Honours 2nd Year Exam 2015 ResultNational University (NU), Bangladesh Honours 2nd Year Exam-2015 result has been published 27th October, 2016. The result is available on National University (NU) official website: www.nu.edu.bd/results

National University's notice (Published: 27/10/2016):


To get the result via SMS:NU <space> H2 <space> Exam Roll No and send it to 16222

Example: Write SMS: NU H2 1234567 and send it to 16222

Quick navigation:NU Masters Final Year Exam-2013 Result

How to Challenge NU Masters Final Year Exam-2013 Result

Application deadline: From 24/10/2016 to 07/11/2016 (2.00 PM) via online

Last date of Bank draft: 08/11/2016 (4.00 PM)

How to apply: To Challenge NU Masters Final Year Exam-2013 Result, please read the following National University's notice and follow the instruction carefully:



Quick navigation:NU Masters Final Year Exam-2013 Result

Round 33 IT Scholarship Project by IDB-BISEW

IDB-BISEW Islamic Development Bank-Bangladesh Islamic Solidarity Educational Wakf
Islamic Development Bank-Bangladesh Islamic Solidarity Educational Wakf (IDB-BISEW) was established following an agreement between the Islamic Development Bank, Jeddah, Saudi Arabia, and the Government of Bangladesh. IDB-BISEW (www.idb-bisew.org) undertakes funding, formulating and implementing of projects in the areas of education, human resource development and institutional strengthening.

The intent is to transform the large population into productive workforce by strengthening their technical capability to use existing and emerging technologies resulting in sustainable economic growth and equality.

Round 33 IT Scholarship Project:

Quick navigation:Invitation for FAME Scholarship 2016

To know more, please visit: www.idb-bisew.org/index.php?option=com_content&view=article&id=253&Itemid=137

NU Masters 1st Part (Regular) Admission (Session: 2014-2015)

National University Gazipur, Bangaldesh
Masters 1st Part (Regular) Admission (Session: 2014-2015) Published Date: 30/10/2016



Previous Published Date: 09/10/2016
Important Date & Time:

Preliminary Application: 16 October, 2016 (4.00 PM) - 30 October, 2016 (12.00 PM)

Application Fees: 300/-

Last date of submit application (related colleges): 31 October, 2016

Class Start: 20 November, 2016



For admission related information: www.admissions.nu.edu.bd & www.nu.edu.bd/admissions

18th BCS English MCQ

18th BCS MCQ (English Part only)01 to 04 Each sentence below has two blanks. Choose the set of words for each blank that best fits the meaning of the sentences as a whole: Although a few years ago the fundamental fact about the Milky Way seemed fairly well _____ now even its mass and radius have come into _____.
a) determined ..... resolution
b) established ..... question
c) Ignored ..... danger
d) Diminished ..... disrepute

Answer: b) established ...... question

02. Because she had a reputation for.... we were surprised and pleased when she greeted us so _____.
a) insolence ..... irately
b) insouciance ..... cordially
c) arrogance.... disdainfully
d) querulousness ….. affably

Answer: d) querulousness ….. affably

03. A _____ statement is an _____ comparison; it does not compare things explicitly, but suggest a likeness between them.
a) sarcastic ..... unfair
b) metaphorical ..... implied
c) sanguine ..... inherent
d) blatant ..... overt

Answer: d) blatant ..... overt


04. Questions 05 to 10 a…

17th BCS English MCQ

17th BCS MCQ (EnglishPart Only)01. To read between the lines ______
i) to concentrate
ii) to suspect
iii) to read carefully
iv) to grasp the hidden meaning

Answer: iv) to grasp the hidden meaning

02. The best passive from of the sentence :'We don't like idle people' _____
i) We are not liked by idle people
ii) Idle people are not like us
iii) Idle people are not liked by us
iv) Idle people are not of our liking

Answer: iii) Idle people are not liked by us


03. The correct sentence of the followings _____
i) The Nile is longest river in Africa
ii) The Nile is longest river in the Africa
iii) Nile is longest river in Africa
iv) The Nile is the longest river in Africa

Answer: iv) The Nile is the longest river in Africa

⇒ Quick navigation:16th BCS English MCQ
04. The antonym for 'Inimical' _____
i) Friendly
ii) Hostile
iii) Indifferent
iv) Angry

Answer: i) Friendly

05. Browning was the composer of any of the following poems _____
i) Two voices
ii) The scholar Gipsy
i…

NU Masters Final Year Exam-2013 Result

National University (NU), Gazipur Bangladesh Masters Final Year Exam 2013 completed successfully with theoretical & practical subjects. Candidates are anxious for getting their result. Masters Final Year Exam-2013 result has been published on 09th October, 2016.
Masters Final Year Exam-2013 Result:Session: 2012-2013
Exam Year: 2013
Exam Held: 2016
Exam Start: 17th May, 2016
Result will be Publish: 09/10/2016


To get result in time, please visit: www.nu.edu.bd/results

EMBA Admission Test,Fall 2016 under IBA, DU

EMBA Admission Test, Fall 2016 under Institute of Business Administration, University of Dhaka
The Executive MBA Admission Test, Fall 2016 will be held on November 04, 2016 Friday at 10.00 am at IBA, University of Dhaka. The application must be submitted online by November 02, 2016.

To apply, please visit: www.smartadmission.info/emba-iba

NU Hons. 1st Year Exam-2016 Routine

National University Gazipur, Bangladesh
Hons. 1st Year Exam-2016 RoutineRevised Routine (17/10/2016):




1st Published Routine (06/10/2016):



Quick navigation:NU LLB Final Year Exam-2015 Routine

NU LLB Final Year Exam-2015 Suggestion

National University Gazipur, Bangladesh
LLB Final Year Exam-2015 Suggestion


Quick navigation:NU LLB 1st Part Exam-2016 Suggestion












16th BCS English MCQ

01. Which of the following sentence is correct?
i) I forbad him from going
ii) I forbade him to go
iii) I forbad him going
iv) I forbad him not to go

Answer: ii) I forbade him to go

02. Which of the following is a correct proverb?
i) Fools rush in where angels fear to tread.
ii) Fools rush in where an angels fear to tread.
iii) A Fool rushes in where an angels fears to tread.
iv) Fools rush in where the angels fear to tread.

Answer: i) Fools rush in where angels fear to tread.

03. Which of the following sentence is correct?
i) Why you have done this
ii) Why did you have done this
iii) Why have you done this
iv) Why you had done this

Answer: iii) Why have you done this

04. Which of the following sentence is correct?
i) That shirt which he bought is blue in colour
ii) Which shirt he bought is blue in colour
iii) The shirt which he bought is blue in colour

Answer: iii) The shirt which he bought is blue in colour

05. The correct passive of "Sheila was writing a letter" is _…

COU 1st Year Hons. Admission 2016-2017

COMILLA UNIVERSITY Comilla, Bangladesh
Website: www.cou.ac.bd
1st Year Hons. Admission 2016-2017


Quick navigation:PUST B. Sc (Engineering) & B. Sc (Hons.) Admission (Session: 2016–2017)

For details, please visit: www.cou.ac.bd/content/files/Prospectus.pdf

How to Challenge NU LLB (Part-1) Exam-2015 Result

How to Challenge National University LLB (Part-1) Exam-2015 Result


Quick navigation:How to Challenge NU LLB (Part-1) Exam-2015 Result
&
NU LLB Final Year Exam-2015 Routine

JU 1st Year (Hons.) Admission Test 2016-2017

Jahangirnagar University, Savar, Dhaka-1342, Bangladesh.
Website:  www.juniv.edu 1st Year (Hons.) Admission Test 2016-2017Deadline: Online Application 04 October, 2016 (10.00 am) to 31 October, 2016 (11.59 pm)
Admission Test Date:19/11/2016 to 27/11/2016

To apply, please visit: www.ju-admission.org


Quick navigation:BSMRSTU Hons. 1st Year 1st Semester Admission (Session: 2016-2017)

To read full circular: www.ju-admission.org/index/circular

15th BCS English MCQ

01. 'Pediatric' relates to the treatment of:
i) adults
ii) women
iii) old people
iv) children

Answer: iv) children

02. The speaker failed to make the audience-to him patiently. Which of the following is the best form of pronoun in the above sentence?
i) to listen
ii) listening
iii) listened
iv) listen

Answer: iv) listen

03. My uncle has three sons, _____ work in the same office. Which of the following is the best form of pronoun in the above sentence?
i) all of them
ii) who all
iii) they all
iv) all of whom

Answer: iv) all of whom

04. What is the meaning of the word 'intrepid'?
i) arrogant
ii) belligerent
iii) questioning
iv) fearless

Answer: iv) fearless

Quick navigation:14th BCS English MCQ
05. What is the meaning of the expression 'bottom line'?
i) The final step
ii) The end of a road
iii) The last line of a book
iv) The essential point

Answer: iv) The essential point

06. The word 'plurality' means _____
i) The letter 'S'
ii) Men and women
iii) Chaos an…