16. Who of the following is a playwright?
a) Dickens
b) Frost
c) W.B. Yeats
d) G.B. Shaw
Answer: d) G.B. Shaw

17. ‘Tradition and the Individual Talent' is an essay by _____.
a) Thonas Hardy
b) T.S. Eliot
c) Virginia woolf
d) Thomas Carlyle
Answer: b) T.S. Eliot

18. The play Arms and the Man is by ______.
a) James Joyce
b) Arthur Miller
c) Samuel Beckett
d) George Bernard Shaw
Answer: d) George Bernard Shaw

19. ‘The Lord of the Rings’ is written by ______.
a) Rudyard Kipling
b) Ronald Reiiel Tolkien
c) Hobbit
d) None
Answer: b) Ronald Reiiel Tolkien

20. Othello is a Shakespeare's play about ______.
a) A Jew
b) A Turk
c) A Roman
d) A Moor
Answer: d) A Moor

Quick navigation: General Knowledge : Part - A

21. The poem 'The Patriot’ is written by _____.
a) Alfred Tennys on1
b) Robert Browning
c) Mathew Arnold
d) Joim Donne
Answer: b) Robert Browning

22. The poem ‘Isle of hinisfree’ is written by _____.
a) Dylan Thomas
b) w.H Auden
c) Ezra Pound
d) w.B. Yeats
Answer: d) w.B. Yeats

23. Which book is a Tragedy?
a) Hamlet
b) Measure for Measure
c) As you like it
d) She stoops to conqier
Answer: a) Hamlet

24. ‘Faerie Queen’ is a _____.
a) play
b) short story
c) an epic
d) novel
Answer: c) an epic

25. The ‘Merchant of Venice’ Written by Shakespeare is _____.
a) A novel
b) a short story
c) a poem
d) a drama
Answer: d) a drama

26. Who wrote ‘Madame Bovary’?
a) Leo Tolstoy
b) James Joyce
c) E.M. Forster
d) Gustave Flaubert
Answer: d) Gustave Flaubert

27. Who wrote 'The Tempest’?
a) William Wordsworth
b) Ben Jonson
c) William Shakespeare
d) Tennyson
Answer: c) William Shakespeare

28. Who among the following is a revolutionary poet?
a) John Keats
b) P.B. Shelly
c) S.T. Coleridge
d) William Wordsworth
Answer: b) P.B. Shelly

29. Paradise Lost is _____.
a) an epic
b) a satirical work
c) a tragedy
d) a ballad
Answer: a) an epic


30. Shakespeare was born in?
a) 1616
b) 1564
c) 1566
d) 1604
Answer: b) 1564
Axact

Digital STUDY Center

Digital Study Center offers an effective and amazing learning platform for keen learn students in the world. We identify the needs and demands of the keen learn students which is why we stand out unique in the crowd.

Post A Comment:

0 comments:

Dear readers,
Your feedback is always appreciated. We will reply to your queries within 24hrs. Before writing your comments, please read the following instructions attentively:

1. Please comments in English. We accept only English comments.

2. Please do not Spam. All spammed comments will be deleted as soon as pobile, after review.

3. Please do not Add Links with your comments as they will not be published.

4. If We can be of assistance, please do not hesitate to contact us.