01. In regard to noble prize, which one of the following is not true?
a) Malala Yusufzai is the sixteenth woman noble prize winner
b) Malala Yusufzai is a noble prize winner in peace
c) Malala Yusufzai is a noble prize winner in education
d) Malala Yusufzai is the youngest noble prize winner

Answer: c) Malala Yusufzai is a noble prize winner in education

Quick navigation: English MCQ | Part - 05

02. 'Ebola' has not spread out in epidemic form in which of the following countries?
a) Liberia
b) Sierra Leon
c) Guinea
d) Nigeria

Answer: d) Nigeria


03. 'In terms of GDP, which one of the following is the largest economy?
a) USA
b) UK
c) China
d) Australia

Answer: c) China

04. Which of the following companies has issued largest ever IPO in capital market?
a) Google
b) Ali Baba
c) Microsoft
d) Black Berry

Answer: b) Ali Baba

05. Which of the following countries is the highest emitter of CO2?
a) China
b) UK
c) USA
d) Germany

Answer: b) China

06. The foreign exchange reserve of Bangladesh Bank at this moment is at record level. What is that level?
a) $20 + billion
b) $21 + billion
c) $22 + billion
d) $23 + billion

Answer: c) $22 + billion

07. WHICH ONE OF THE FOLLOWING IS NOT A CENTRAL BANK?
a) State Bank of Pakistan
b) Central Bank of India
c) Central Bank of Sri Lanka
d) Bank of England

Answer: b) Central Bank of India

08. Which sport is associated with the Davis Cup?
a) Football
b) Tennis
c) Cricket
d) Horse Racing

Answer: b) Tennis

09. Which of the following is an affiliate of the International Bank of Reconstruction and Development?
a) IDA
b) UNDP
c) UNICEF
d) IMF

Answer: a) IDA

10. Which of the following is grown from stem cuttings?
a) Banana
b) Maize
c) Turmeric
d) Sugarcane

Answer: d) Sugarcane

12. Which of the following is not a contagious disease?
a) Mumps
b) Small Pox
c) Tuberculosis
d) Typhoid

Answer: d) Typhoid

12. Where does Rakhain tribe mainly live?
a) Rangamati
b) Bandarban
c) Patuakhali
d) Rajshahi

Answer: c) Patuakhali

13. Which one of the following is 'legal tender money'?
a) Cheque
b) Credit Card
c) Coins
d) Debit Card

Answer: c) Coins

14. Which is the smallest district in Rajshahi Division?
a) Joypurhat
b) Neogaon
c) Chapainowabgonj
d) Natore

Answer: a) Joypurhat

15. Who was the Finance Minister during our liberation war in 1971?
a) A. H. M. Kamruzzaman
b) Captain M. Mansur Ali
c) Sayed Nazrul Islam
d) Dr. Kamal Hossain

Answer: b) Captain M. Mansur Ali
Axact

Digital STUDY Center

Digital Study Center offers an effective and amazing learning platform for keen learn students in the world. We identify the needs and demands of the keen learn students which is why we stand out unique in the crowd.

Post A Comment:

0 comments:

Dear readers,
Your feedback is always appreciated. We will reply to your queries within 24hrs. Before writing your comments, please read the following instructions attentively:

1. Please comments in English. We accept only English comments.

2. Please do not Spam. All spammed comments will be deleted as soon as pobile, after review.

3. Please do not Add Links with your comments as they will not be published.

4. If We can be of assistance, please do not hesitate to contact us.