English Grammar: CORRECTION

51) The boy gave me a visit.
Answer: The boy paid me a visit.

52) He gave a good speech.
Answer: He delivered a good speech.

53) He gave the examination.
Answer: He appeared at the examination.


54) I saw a dream last night.
Answer: I dreamt a dream last night.

55) Please cut the line/ word.
Answer: Please pen through the line/word.

56) Please mend your pencil.
Answer: Please sharpen your pencil.

57) Please try to open the knot.
Answer: Please tiy to untie the knot.

Quick navigation: CORRECTION | Part - C

58) We do the sin every day.
Answer: We commit the sin every day.

59) He does the crime daily.
Answer: He commits the crime daily.

60) The girl has done suicide.
Answer: The girl has committed suicide.

61) I did a journey often miles.
Answer: I made a journey often miles.

62) He has done a great mistake.
Answer: He has made a great mistake.

63) He does some mistakes daily.
Answer: He makes some mistakes daily.

64) Please take a cup of tea.
Answer: Please have a cup of tea.

65) Please take a cigarette.
Answer: Please have a cigarette.

66) The man took his meals.
Answer: The man had his meals.

67) He always says the truth.
Answer: He always speaks the truth.

Quick navigation: Idioms and Phrases : B

68) Kamal says English well.
Answer: Kamal speaks English well.

69) The man said me a liar.
Answer: The man called me a liar.

70) The man said me a fool.
Answer: The man called me a fool.

71) Mother said me a story.
Answer: Mother told me a story.

72) The man said about life.
Answer: The man talked about flfe.

73) The man said inc good bye.
Answer: The man bade me good bye.

74) See the ivord in the dictionary.
Answer: Look up the word in the dictionary.

75) Please see niv paper/ script.
Answer: Please look over my paper/ script.

76) Please see my certificate.
Answer: Please look at my certificate.

77) Please see my new building.
Answer: Please look at my new building.

78) The man speaks as he was maci.
Answer: The man speaks as he were mad.

79) He speaks as though he know everything.
Answer: He speaks as though he knew everything.

80) My head is paining today.
Answer: My head is aching today.

81) She was sunk in the river.
Answer: She was drowned in the river.

82) He was hung for murder.
Answer: He was hanged for murder.

83) Columbus invented America.
Answer: Columbus discovered America.

84) The man loves vegetables.
Answer: The man likes vegetables.

85) The man denied to take money.
Answer: The man refused to take money.

86) The man wishes to help the poor.
Answer: The man intends to help the poor.

87) Please hear me what I say.
Answer: Please listen to me what I say.

88) Inform the matter of the police.
Answer: Inform the police of the matter.

89) The boy was died in the accident.
Answer: The boy was killed in the accident.

90) The boy took his birth in a village.
Answer: The boy was born in a village.

91) The boy took admission in B.L College.
Answer: The boy got himself admitted into B.L College.

92) Each boy and each girl were given a prize.
Answer: Each boy and each girl was given a prize.

93) No student conic to college on Friday.
Answer: No student comes to college on Friday.

94) Neither of the girls are pretty.
Answer: Neither of the girls is pretty.

95) Neither the moon nor the stars was seen.
Answer: Neither the moon nor the stars were seen.

96) Rice and curry are favourite food.
Answer: Rice and curry is my favourite food.

97) Slow and steady win the race.
Answer: Slow and steady wins the race.

98) Two miles are a long distance.
Answer: Two miles is a long distance.

99) Many a men ruin his career.
Answer: Many a man ruins his career.

100) Two thousand take are a good sum.
Answer: Two thousand take is a good sum.
Axact

Digital STUDY Center

Digital Study Center offers an effective and amazing learning platform for keen learn students in the world. We identify the needs and demands of the keen learn students which is why we stand out unique in the crowd.

Post A Comment:

0 comments:

Dear readers,
Your feedback is always appreciated. We will reply to your queries within 24hrs. Before writing your comments, please read the following instructions attentively:

1. Please comments in English. We accept only English comments.

2. Please do not Spam. All spammed comments will be deleted as soon as pobile, after review.

3. Please do not Add Links with your comments as they will not be published.

4. If We can be of assistance, please do not hesitate to contact us.