Skip to main content

English MCQ | Part - 05

MCQ: English MCQ (Part - 05)

57. Acid tasted _____.
a) sour
b) sweet
c) sharp
d) fine

Answer: c) sharp

58. Ordinary rainwater is _____ acidic.
a) very
b) somewhat
c) much
d) strongly

Answer: b) somewhat

59. The cause of acid rain is_____.
a) population
b) farming
c) pollution
d) smoking

Answer: c) pollution

60. Acid rain is _____ to health.
a) beneficial
b) benevolent
c) helpful
d) injurious

Answer: d) injurious


61. Harmful chemical is the _____ of acid rain.
a) ingredient
b) sparking
c) result
d) consequence

Answer: a) ingredient

62. _____ are affected by acid pollution.
a) The colour of paint
b) Leather
c) Bi1iIding materials
d) All the above

Answer: d) All the above

63. The Taj Mahal is situated in _____.
a) Pakistan
b) Bangladesh
c) India
e) Iraq

Answer: c) India

64. One of the first indicators of acid pollution is damage to _____.
a) the trees
b) the Taj Mahal
c) the leather
d) the building materials

Answer: b) the Taj Mahal

65. Acid rain can release _____ chemical and metals into drinking water.
a) harmful
b) various
c) unknown
d) uncommon

Answer: a) harmful

66. Colour of stained glass windows can be caused to _____ by acid rain.
a) darken
b) disappear
c) break up
d) discolour

Answer: d) discolour

67. 67. We often _____ a victim of circumstances.
a) fallen
b) felt
c) did fall
d) fall

Answer: d) fall

68. If I knew the answer, _____ tell you.
a) I'll
b) I'd
c) I must
d) I can

Answer: b) I'd

69. Which one is correct spelling?
a) Posesion
b) Possession
c) Posesion
d) Possesion

Answer: b) Possession

70. 'The siolitary reaper' is a _____.
a) heroic poem
b) Romantic poem
c) classical poem
d) none

Answer: b) Romantic poem

Comments

List of Popular Posts

NU Degree Pass Course Subject & Subject Code List | B.A Pass Course

National University, Bangladesh Three Years Degree Pass Course Subject & Subject Code ListThree Years B.A Pass Course Effective from the Session: 2013–2014
Subject: Arabic

FIFA World Cup-2014

International Federation of Association Football (FIFA) Worl Cup-2014
FIFA:Fédération Internationale de Football Association"or "International Federation of Association Football
Website:www.fifa.com

Dates: 12 June – 13 July 2014 (32 days)

Host Country: Brazil

Teams: 32 (from 5 confederations)

Venue(s): 12 (in 12 host cities)

Matches Played: 64

Quick navigation:At a glance : FIFA

Champions: Germany

Runners-up: Argentina

3rd Place: Netherlands

4th Place: Brazil

Quick navigation:ICC Cricket World Cup-2015
Goals Scored: 171 (2.67 per match)

Top Scorer(s): James Rodríguez [Colombia; 6 goals]


Best Player: Lionel Messi [Argentina]


Best Young Player: Paul Pogba [France]


Best Goalkeeper: Manuel Neuer [Germany]


Fair Play Award:
Colombia

N.B: Please help us via comments, to update this page.

DU Master of Disaster Management (MDM) Admission

INSTITUTE OF DISASTER MANAGEMENT AND VULNERABILITY STUDIES UNIVERSITY OF DHAKA
9th Batch Master of Disaster Management (MDM) Professional Degree Programme AdmissionApplications are invited from candidates in prescribed form for admission into two years Master of Disaster Management (MDM) Professional Degree Program for the session 2o17-2018

Quick navigation:BOU SSC Program Admission (Session: 2015-2016)

For details, please visit: www.idmvs.edu.bd