Skip to main content

Passage Narration | Part - 04

Engliah Grammar: Passage Narration (Part - 04)

31. “Follow my example,” she said as we shook hands, “and never eat more than one thing for luncheon.” “I'll do better than that,” I retorted “I'll eat nothing at dinner tonight.” “Humorist!” she cried gaily, jumping into a cab.

Answer:  As we shook hands she advised me to follow her example and never to eat more than one thing for luncheon. I retorted that I would do better than that and added that I would eat nothing at dinner that night. Jumping into a cab, she cried gaily and commented that I was a humorist.

32. “Why you are putting up the food in your pocket, Sir?” asked the noble man. “I am doing the right thing. My dress deserves the rich dishes,” replied Sheikh Saadi. “Please tell me clearly what you mean to say?” said the noble man.

Answer:  The noble man asked Sheikh Saadi respectfully why he (S) was putting up the food in his (S) pocket. Sheikh Saadi replied that he was doing the right thing and he added that his dress deserved the rich dishes. The noble man requested Sheikh Saadi to tell him clearly what he (S) meant to say.

33. A hawker said to me, “Do you want any newspaper?” “I have all types of news of news magazines.” “Please take one.” The customer said, “I want a weekly magazine named The Daily Star.”

Answer:  A hawker asked me if I wanted any newspaper and said that he had all types of news magazines and requested to take one. I said that I wanted a weekly magazine named The Daily Star.
34. My sister said to me, “Why are you reading this hour? Don't you think that it is a time of prayer? Let us go out for a walk after saying prayer.” “Yes, I agree with you,” said I.

Answer: My sister asked me why I was reading that hour. She again asked if I did not think that it was time of prayer. She proposed to me that we should go out for a walk after saying prayer. I replied in the affirmative and said that I agreed with her.

35. “I came to Dhaka this afternoon. I sent you a massage before starting from home” Nazneen said. “Did you receive it in time?” she asked. “No, I did not receive” I replied.

Answer:  Nazneen said to me that she had gone to Dhaka that afternoon. She added that she had sent me a message before starting from home. She asked me if I had received it in time. I replied in the negative that I had not received it.


36. “My sons listen to me. A great treasure lies hidden in the land. I am going to leave it to you.” “How'll we find it?” said the sons. “You must dig the land for it” said the old man.

Answer:  The old man told his sons to listen to him and added that a great treasure lay hidden in the land. He further added that he was going to leave it to them. The sons asked him how they would find it. The old man replied that they had to dig the land for it.

37. “How dare you wake me up?” The lion roared, “I shall kill you for that.” “Please let me go,” the mouse cried, “I did not mean to wake you up.”

Answer: The lion roared and said how dare he woke him up and said that he would kill him for that. The mouse cried and requested to let him go. It further said that he had not meant to wake him up.

Passage Narration | Part - 05

38. The class teacher of class XII said to the students, “Do you like to go for study tour?” “Yes said all the students. Then he said, “Take permission of your parents.” One of the students said, “Let us go to Cox's Bazar.” The most experienced age-old teacher said, “May your journey be safe and sound.”

Answer:  The class teacher of class XII asked the students if they liked to go for study tour. All the students replied in the affirmative. Then he (T) advised to take permission of their parents. One of the students proposed that they should go to Cox's Bazar. The most experienced age-old teacher wished that their journey might be safe and sound.

39. He said, “I can shop some wood today.” I said, “But I have a boy coming from the orphanage.”
“I’m the boy.”’ “You? But you are small.”
“Size does not matter, chopping wood” he said.

Answer: He said that he could chop some wood that day. But I said to him that I had a boy coming from the orphanage. He again said that he was the boy. Being surprised I asked if he was the boy and I said that he was small. He said that size did not matter chopping wood.

40. Rafiq said to his English teacher, “Sir, I want to improve my English. How can I do that? Can you help me?” “Don't worry, I will help you.” said the teacher. “Thank you, sir,” said Rafiq. “Give emphasis on all the four skills of language namely listening, speaking, reading and writing,” said the teacher.

Answer: Rafiq respectfully told his English teacher that he wanted to improve his English. He (s) then asked him how he could do that. He (s) further asked if he could help him. The teacher told him not to worry and he would help him. Rafiq respectfully thanked him. The teacher advised him to give emphasis on all the four skills of language namely listening, speaking, reading and writing.

Comments

List of Popular Posts

Write a dialogue between two friends about the proper use of time

Suppose, You are Lina and Mina is you best friend. Now, write a dialogue between you and Mina about the proper use of time.

Dialogue: A dialogue between two friends (myself: Lina and my friend: Mina) about the proper use of time.

Lina: Hello Mina, how are you?
Mina: I'm not well.

Lina: Why! What happened?
Mina: My results of the HSC pre-test examination are not good.

Lina: What's the problem? Didn't you learn your lessons regularly?
Mina: No, I was not serious in using time properly and very often I wasted my valuable time on Facebook.


Lina: Oh, God, you are sure to fail in the HSC Examination.
Mina: Please tell me what I can do.

Lina: You must be sincere about your time. If you utilize of your time, you are sure to succeed.
Do you know about the benefits of using time properly?
Mina: Oh, no. I don't.

Quick navigation:Write a dialogue between two friends about national poet Kazi Nazrul Islam
Lina: All the great men of the world had made the proper use of time. They were very sincer…

Write a dialogue between two friends about the uses and abuses of Internet

Write a dialogue between two friends about the uses and abuses of Internet.

Dialogue:A dialogue between two friends (Lina & Mina) the uses and abuses of Internet.

Lina: Hi! How are you, Mina?
Mina: Fine and you?

Lina: I'm also fine. Where are you going now?
Mina: I'm going to the cyber cafe. I will have to submit an application via internet.


Lina: Oh I see. I will be very glad if you kindly tell me something about the uses of Internet.
Mina: Internet is a computerized network of information. Internet allows us to meet new people and discover new places even though we are not there. With the help of internet, we can get information about new books, movies, latest news, music, medicine, invention and can send mail electronically to any part of the world.

Composition:Uses and Abuses of Internet
Lina: How does it work in the field of education?
Mina: With the help of Internet we can get foreign education. A student no longer needs to spend long hours in libraries searching for a desired…

Write a dialogue between two friends on environment pollution

Dialogue about environment pollution.Karim: Good morning, Rahim?
Rahim: Good morning.

Karim: How are you, friend?
Rahim: I am fine and you?

Read:Write a dialogue between  two friends about the cause, effect and possible suggestion of remedy for drug addiction.
Karim: I am also fine. But why do you look so worried?
Rahim: You are right. I am somewhat worried about environment pollution.

Karim: Oh, Yes! Environmental pollution is one of the biggest problems the world faces today. It is being polluted day by day.
Rahim: You are absolutely right. This polluted environment causes much harm to us.

Karim: Exactly! But what are you thinking about its consequences?
Rahim: The consequence of environmental pollution is an issue that troubles us economically, physically and everyday of our lives.


Karim: Absolutely! Besides, the increase of world temperature is the result of environment pollution. What is your idea about it?
Rahim: I agree with you. I think the plants and animals are likely to be extinct…