Skip to main content

Transformation of sentences | The Voice

Transformation of sentences (The Voice)

1. Water pollution should be stopped by us. (Active)
Answer: We should slop water pollution.

2. He is respected by all. (Active)
Answer: All respect him.

3. Everybody is pleased with him. (Active)
Answer: He pleases everybody.

4. These farmers must be supported. (Active)
Answer: We must support those farmers.

5. But we pollute water. (Passive)
Answer: But water is polluted by us.

Quick Navigation: Transformation of sentences | Degree

6. I accepted the invitation. (Passive)
Answer: The invitation was accepted by me.

7. We should visit his sweet palace. (Passive)
Answer: His sweet palace should be visited by us.

8. Books introduce us to the best society. (Passive)
Answer: We are introduced to the best society by books.

9. It paralyses the whole nation. (Passive)
Answer: The whole nation is paralyzed by it.

10. Everybody respects her. (Passive)
Answer: She 1s respected by everybody.


11. We should hold him high. (Passive)
Answer: He should be held high by us.

12. We should follow them. (Passive)
Answer: They should he followed by us.

13. We should help him in his work. (Passive)
Answer: He should be helped by us in his work.

14. He offers his prayers very sincerely. (Passive)
Answer: His prayers time prayed very sincerely.

15. The writer depicted a very realistic society. (Passive)
Answer: A very realistic society was depicted by the writer.

16. We should take care of her. (Passive)
Answer: She should be taken care of us.

17. He inspired the people to fight for independence. (Passive)
Answer: The people were inspired to fight for independence by him.

18. A sick man can not enjoy life. (Passive)
Answer: Life can not be enjoyed by a sick man.

19. I love him very much (Passive)
Answer: He is loved very much by me.

20. His son prefers only toys. (Passive)
Answer: Only toys are preferred by his son.

21. People forget their miseries for the time being. (Passive)
Answer: Their miseries are forgotten for the time being by people.

22. They never tell a lie. (Passive)
Answer: A lie is never told by them.

23. He never tells a lie. (Passive)
Answer: A lie is never told by him.

24. So we must plant trees for our existence. (Passive)
Answer: So trees must be planted by us for our existence.

Comments

List of Popular Posts

NU Degree Pass Course Subject & Subject Code List | B.A Pass Course

National University, Bangladesh Three Years Degree Pass Course Subject & Subject Code ListThree Years B.A Pass Course Effective from the Session: 2013–2014
Subject: Arabic

FIFA World Cup-2014

International Federation of Association Football (FIFA) Worl Cup-2014
FIFA:Fédération Internationale de Football Association"or "International Federation of Association Football
Website:www.fifa.com

Dates: 12 June – 13 July 2014 (32 days)

Host Country: Brazil

Teams: 32 (from 5 confederations)

Venue(s): 12 (in 12 host cities)

Matches Played: 64

Quick navigation:At a glance : FIFA

Champions: Germany

Runners-up: Argentina

3rd Place: Netherlands

4th Place: Brazil

Quick navigation:ICC Cricket World Cup-2015
Goals Scored: 171 (2.67 per match)

Top Scorer(s): James Rodríguez [Colombia; 6 goals]


Best Player: Lionel Messi [Argentina]


Best Young Player: Paul Pogba [France]


Best Goalkeeper: Manuel Neuer [Germany]


Fair Play Award:
Colombia

N.B: Please help us via comments, to update this page.

DU Master of Disaster Management (MDM) Admission

INSTITUTE OF DISASTER MANAGEMENT AND VULNERABILITY STUDIES UNIVERSITY OF DHAKA
9th Batch Master of Disaster Management (MDM) Professional Degree Programme AdmissionApplications are invited from candidates in prescribed form for admission into two years Master of Disaster Management (MDM) Professional Degree Program for the session 2o17-2018

Quick navigation:BOU SSC Program Admission (Session: 2015-2016)

For details, please visit: www.idmvs.edu.bd