Skip to main content

Transformation of sentences | Interrogative Sentences

Transformation of sentences | Interrogative Sentences

1. It flies from flower to flower to collect honey. (Interrogative)
Answer: Doesn’t it fly from flower to flower to collect honey?

2. Everybody knows it. (Interrogative)
Answer: Who doesn’t know it?

3. The beauty of student life beggars description. (Interrogative)
Answer: Doesn’t the beauty of student life beggar description?

4. My friend invited me to pay a visit to Cox’s Bazar. (Interrogative)
Answer: Didn’t my friend invite me to pay a visit to Cox’s Bazaar?

5. They work hard to support their families. (Interrogative)
Answer: Don’t they work hard to support their families?

Quick Navigation: Transformation of sentences | Exclamatory Sentences

6. It prevails in every walk in our life. (Interrogative)
Answer: Doesn’t it prevail in every walk of our life?

7. Traffic jam is a common affair in big cities and towns. (Interrogative)
Answer: Isn’t traffic jam a common affair in big cities and towns?

8. There is no alternative to mobile phone in communication. (Interrogative)
Answer: Is there any alternative to mobile phone in communication?

9. He exercises regularly. (Interrogative)
Answer: Doesn’t he exercise regularly?

10. Mobile phone is very essential. (Interrogative)
Answer: Isn’t mobile phone very essential?



11. Everybody loves him. (Interrogative)
Answer: Who doesn’t love him?

12. The Nation needs worthy citizens. (Interrogative)
Answer: Doesn’t the Nation need worthy Citizens?

13. They will remove illiteracy and corruption from the country. (Interrogative)
Answer: Won’t they remove illiteracy and corruption from the country?

14. She is hopeful of her future success. (Interrogative)
Answer: Isn’t she hopeful of her future successes?

15. The government has taken necessary measures to keep the price hike under control. (Interrogative)
Answer: Hasn’t the government taken necessary measures to keep the price hike under control?


16. Books contain noble thoughts and great ideas. (Interrogative)
Answer: Don’t books contain noble thoughts and great ideas?

17. We are proud of this city (Interrogative).
Answer: Aren’t we proud of this city?

18. Mrs. Tania is a famous university teacher. (Interrogative)
Answer: Isn’t Mrs. Tania a famous university teacher?

19. Some greedy businessmen are responsible for price spiral. (Interrogative)
Answer: Aren’t some greedy businessmen responsible for price spiral?

Comments

List of Popular Posts

NU Degree Pass Course Subject & Subject Code List | B.A Pass Course

National University, Bangladesh Three Years Degree Pass Course Subject & Subject Code ListThree Years B.A Pass Course Effective from the Session: 2013–2014
Subject: Arabic

FIFA World Cup-2014

International Federation of Association Football (FIFA) Worl Cup-2014
FIFA:Fédération Internationale de Football Association"or "International Federation of Association Football
Website:www.fifa.com

Dates: 12 June – 13 July 2014 (32 days)

Host Country: Brazil

Teams: 32 (from 5 confederations)

Venue(s): 12 (in 12 host cities)

Matches Played: 64

Quick navigation:At a glance : FIFA

Champions: Germany

Runners-up: Argentina

3rd Place: Netherlands

4th Place: Brazil

Quick navigation:ICC Cricket World Cup-2015
Goals Scored: 171 (2.67 per match)

Top Scorer(s): James Rodríguez [Colombia; 6 goals]


Best Player: Lionel Messi [Argentina]


Best Young Player: Paul Pogba [France]


Best Goalkeeper: Manuel Neuer [Germany]


Fair Play Award:
Colombia

N.B: Please help us via comments, to update this page.

DU Master of Disaster Management (MDM) Admission

INSTITUTE OF DISASTER MANAGEMENT AND VULNERABILITY STUDIES UNIVERSITY OF DHAKA
9th Batch Master of Disaster Management (MDM) Professional Degree Programme AdmissionApplications are invited from candidates in prescribed form for admission into two years Master of Disaster Management (MDM) Professional Degree Program for the session 2o17-2018

Quick navigation:BOU SSC Program Admission (Session: 2015-2016)

For details, please visit: www.idmvs.edu.bd