Skip to main content

Transformation of sentences | Exclamatory Sentences

Transformation of sentences (Exclamatory Sentences)

1. Honey is very sweet. (Exclamatory)
Answer: How sweet honey is!

2. Water is very important. (Exclamatory)
Answer: How important water is!

3. It is very easy to operate. (Exclamatory)
Answer: How easy it is to operate!

4. I spent a wonderful time there. (Exclamatory)
Answer: What at wonderful time l spent there!

5. It is very ferocious. (Exclamatory)
Answer: How ferocious it is!

6. Its streets are very crowded. (Exclamatory)
Answer: How crowded its streets are!

7. They are very smart in their work. (Exclamatory)
Answer: How smart they are in their work!

8. The city people lead a miserable life. (Exclan1atory)
Answer: What a miserable life the city people lead!

9. He is very friendly with all his classmates. (Exclamatory)
Answer: How friendly he is with all his classmates!

10. He talks so loudly. (Exclamatory)
Answer: How loudly he talks!

Quick Navigation: Transformation of sentences | Interrogative Sentences

11. His grand daughter sings very sweetly (Exclamatory).
Answer: How sweetly his grand daughter sings!

12. Here the village people lead a very simple life. (Exclamatory)
Answer: What a simple life here the village people lead!

13. The poor people lead the miserable life. (Exclamatory)
Answer: What a miserable life the poor people lead!

14. She sings very sweetly. (Exclamatory)
Answer: How sweetly she sings!

15. She talks very smartly. (Exclamatory)
Answer: Howl smartly she talks!

16. It was a very interesting hook. (Exclamatory)
Answer: What an interesting book it was!

17. He behaves very nicely. (Exclamatory)
Answer: How nicely he behaves!

18. It plays a very important role in our life. (Exclamatory)
Answer:What an important role it plays in our life!

19. He does his works accurately (Exclamatory)
Answer: How accurately he does his works!


20. She is very kind to her patients. (Exclamatory)
Answer: How kind she is to her patients!

21. He speaks so softly. (Exclamatory)
Answer: How softly he speaks!

22. His tone is very sweet (Exclamatory)
Answer: How sweet his bone is!

23. But today they lead a very miserable life. (Exclamatory)
Answer: But what a miserable life they lead today!

24. Mrs. Mahmud is an excellent lady (Exclamatory)
Answer: What an excellent lady Mrs. Mahmud is!

25. Trees play an important role in our environment. (Exclamatory)
Answer: What an important role trees play in our environment!

26. Their Only daughter dances very nicely. (Exclamatory)
Answer: How nicely their only daughter dances!

Comments

List of Popular Posts

NU Degree Pass Course Subject & Subject Code List | B.A Pass Course

National University, Bangladesh Three Years Degree Pass Course Subject & Subject Code ListThree Years B.A Pass Course Effective from the Session: 2013–2014
Subject: Arabic

FIFA World Cup-2014

International Federation of Association Football (FIFA) Worl Cup-2014
FIFA:Fédération Internationale de Football Association"or "International Federation of Association Football
Website:www.fifa.com

Dates: 12 June – 13 July 2014 (32 days)

Host Country: Brazil

Teams: 32 (from 5 confederations)

Venue(s): 12 (in 12 host cities)

Matches Played: 64

Quick navigation:At a glance : FIFA

Champions: Germany

Runners-up: Argentina

3rd Place: Netherlands

4th Place: Brazil

Quick navigation:ICC Cricket World Cup-2015
Goals Scored: 171 (2.67 per match)

Top Scorer(s): James Rodríguez [Colombia; 6 goals]


Best Player: Lionel Messi [Argentina]


Best Young Player: Paul Pogba [France]


Best Goalkeeper: Manuel Neuer [Germany]


Fair Play Award:
Colombia

N.B: Please help us via comments, to update this page.

DU Master of Disaster Management (MDM) Admission

INSTITUTE OF DISASTER MANAGEMENT AND VULNERABILITY STUDIES UNIVERSITY OF DHAKA
9th Batch Master of Disaster Management (MDM) Professional Degree Programme AdmissionApplications are invited from candidates in prescribed form for admission into two years Master of Disaster Management (MDM) Professional Degree Program for the session 2o17-2018

Quick navigation:BOU SSC Program Admission (Session: 2015-2016)

For details, please visit: www.idmvs.edu.bd