Skip to main content

Transformation of sentences | Degree

Transformation of degrees of comparison

1. I was glad to see the sea beaches in the world. (Positive)
Answer: How glad I was to see the sea beaches in the world!

2. It is one of the longest sea beaches in the world (Positive).
Answer: Very few sea beaches in the world are as long as it.

3. Price hike is one of the biggest problems for them (Positive)
Answer: Very few problems for them are as big as price hike.

4. It is more important than any other thing. (Positive)
Answer: No other thing is as important as it.

5. Dhaka is more densely populated than most other cities in the world. (Positive)
Answer: Very few cities in the world are so densely populated as Dhaka.

Quick Navigation: Fruits in English

6. It is more populous than any other city in the world. (Positive)
Answer: No other city in the world is as populous as it.

7. Karim is one of the oldest man in the village. (Positive)
Answer: Very few men in the village are as old as Karin.

8. Very few countries in the world are as populous as Bangladesh. (Comparative)
Answer: Bangladesh is more populous than most other countries in the world.

9. Mrs. Sabrina is one of the greatest singers in the world. (Comparative)
Answer: Mrs. Sabnrta is greater than most other singers in the world.

10. It is the most peaceful city in the world. (Comparative)
Answer: It is more peaceful than any other city in the world.

11. Price bike is one of the biggest problems. (Comparative)
Answer: Price hike is bigger than most other problems.

12. It is one of the biggest problems. (Comparative)
Answer: It is bigger than most other problems.

13. Very few insects are as busy as the bee. (Comparative)
Answer: The bee is busier than most other insects.

14. Books are the greatest friends. (Comparative)
Answer: Books are greater than any other friend.

15. No other part of my life was as memorable as student life. (Superlative)
Answer: Student life was the most memorable part of my life.

16. No other teacher in the university is so efficient as she. (Superlative)
Answer: She is the most efficient teacher in the university.

17. Very few things for this are as important as education. (Superlative)
Answer: Education is one of the most important things for this.

18. It is more dreadful than any other problem. (Superlative)
Answer: It is the most dreadful problem.

19. No other man in the village is so good as he. (Superlative)
Answer: He is the best man in the village.

20. No other boy in the class is as good as Tareq. (Superlative)
Answer: Tareq is the best boy in the class.

21. No other thing is as useful as mobile phone. (Superlative)
Answer: Mobile phone is the most useful thing.

Comments

List of Popular Posts

NU Degree Pass Course Subject & Subject Code List | B.A Pass Course

National University, Bangladesh Three Years Degree Pass Course Subject & Subject Code ListThree Years B.A Pass Course Effective from the Session: 2013–2014
Subject: Arabic

FIFA World Cup-2014

International Federation of Association Football (FIFA) Worl Cup-2014
FIFA:Fédération Internationale de Football Association"or "International Federation of Association Football
Website:www.fifa.com

Dates: 12 June – 13 July 2014 (32 days)

Host Country: Brazil

Teams: 32 (from 5 confederations)

Venue(s): 12 (in 12 host cities)

Matches Played: 64

Quick navigation:At a glance : FIFA

Champions: Germany

Runners-up: Argentina

3rd Place: Netherlands

4th Place: Brazil

Quick navigation:ICC Cricket World Cup-2015
Goals Scored: 171 (2.67 per match)

Top Scorer(s): James Rodríguez [Colombia; 6 goals]


Best Player: Lionel Messi [Argentina]


Best Young Player: Paul Pogba [France]


Best Goalkeeper: Manuel Neuer [Germany]


Fair Play Award:
Colombia

N.B: Please help us via comments, to update this page.

DU Master of Disaster Management (MDM) Admission

INSTITUTE OF DISASTER MANAGEMENT AND VULNERABILITY STUDIES UNIVERSITY OF DHAKA
9th Batch Master of Disaster Management (MDM) Professional Degree Programme AdmissionApplications are invited from candidates in prescribed form for admission into two years Master of Disaster Management (MDM) Professional Degree Program for the session 2o17-2018

Quick navigation:BOU SSC Program Admission (Session: 2015-2016)

For details, please visit: www.idmvs.edu.bd