Skip to main content

Transformation of sentences | Affirmative & Negative Sentences

Transformation of sentences (Affirmative & Negative)

1. Here life is not easy. (Affirmative)
Answer: Here life is difficult.

2. He never gets up late. (Affirmative)
Answer: He always gets up early.

3. Mr. Hamid is not a complicated-minded person. (Affirmative)
Answer: Mr. Hamid is a simple-minded person.

4. He is never late in his class. (Affirmative)
Answer: He is always punctual in his class.

5. We cannot but stand against corruption. (Affirmative)
Answer: We must stand against corruption.

6. The drivers are not willing to obey the traffic rules. (Affirmative)
Answer: The drivers are unwilling to obey the traffic rules.

7. It is not expensive. (Affirmative)
Answer: It is cheap.

8. I shall never forget my school life. (Affirmative)
Answer: I shall always remember my school life.

9. People will never forget her. (Affirmative)
Answer: People will always remember her.

10. We cannot but read books to enrich our mind. (Affirmative)
Answer: We must read books to enrich our mind.


11. The bee is an industrious creature. (Negative)
Answer: The bee is not an idle creature.

12. I shall always remember this journey (Negative).
Answer: I shall never forget the journey.

13. Everybody of the department honours her. (Negative)
Answer: None of the department dishonours her.

14. Their dedication is immeasurable (Negative).
Answer: Their dedication is not measurable.

15. Corruption is a curse to our nation. (Negative)
Answer: Corruption is not a blessing to our nation.

16. He is strong and active. (Negative)
Answer: He is not weak and lazy.

17. Education is the only way to develop our country. (Negative)
Answer: Nothing but education is the way to develop our country.

18. The causes of traffic jam are many. (Negative)
Answer: The causes of traffic jam are not few.

19. Dhaka is a big city. (Negative)
Answer: Dhaka is not a small city.

20. He is attentive to his studies. (Negative)
Answer: He is not inattentive to his studies.

Quick Navigation: English Grammar for SSC Exam

21. It lives together. (Negative)
Answer: It doesn't live separately.

22. He leads a happy life. (Negative)
Answer: He does not lead an unhappy life.

23. But its residents are diligent. (Negative)
Answer: But its residents are not lazy.

24. Her style of teaching is different (Negative)
Answer: Her style of teaching is not the same.

25. Day to day life in the city is expensive. (Negative)
Answer: Day to day life in the city is not cheap.

Comments

List of Popular Posts

NU Degree Pass Course Subject & Subject Code List | B.A Pass Course

National University, Bangladesh Three Years Degree Pass Course Subject & Subject Code ListThree Years B.A Pass Course Effective from the Session: 2013–2014
Subject: Arabic

FIFA World Cup-2014

International Federation of Association Football (FIFA) Worl Cup-2014
FIFA:Fédération Internationale de Football Association"or "International Federation of Association Football
Website:www.fifa.com

Dates: 12 June – 13 July 2014 (32 days)

Host Country: Brazil

Teams: 32 (from 5 confederations)

Venue(s): 12 (in 12 host cities)

Matches Played: 64

Quick navigation:At a glance : FIFA

Champions: Germany

Runners-up: Argentina

3rd Place: Netherlands

4th Place: Brazil

Quick navigation:ICC Cricket World Cup-2015
Goals Scored: 171 (2.67 per match)

Top Scorer(s): James Rodríguez [Colombia; 6 goals]


Best Player: Lionel Messi [Argentina]


Best Young Player: Paul Pogba [France]


Best Goalkeeper: Manuel Neuer [Germany]


Fair Play Award:
Colombia

N.B: Please help us via comments, to update this page.

DU Master of Disaster Management (MDM) Admission

INSTITUTE OF DISASTER MANAGEMENT AND VULNERABILITY STUDIES UNIVERSITY OF DHAKA
9th Batch Master of Disaster Management (MDM) Professional Degree Programme AdmissionApplications are invited from candidates in prescribed form for admission into two years Master of Disaster Management (MDM) Professional Degree Program for the session 2o17-2018

Quick navigation:BOU SSC Program Admission (Session: 2015-2016)

For details, please visit: www.idmvs.edu.bd