Skip to main content

English MCQ | Part - 02

English MCQ : Part - 02

Choose the right preposition for the sentence.


1. The boy is not devoid _____ common sense.
a) at
b) of
c) from
d) by

Answer: b) with

2. I congratulate you _____ your success.
a) at
b) for
c) on
d) in

Answer: c) on

3. Our team won _____ two goals to nil.
a) with
b) by
c) for
d) against

Answer: a) with

4. They went _____ together.
a) against
b) with
c) of
d) off

Answer: b) with

5. Anger can be compared _____ fire.
a) against
b) with
c) from
d) to

Answer: b) with

6. The man is blind _____ both eyes.
a) to
b) for
c) in
d) of

Answer: d) of

7. He is blind _____ his son’s fault.
a) to
b) of
c) for
d) in

Answer: b) of

8. Happiness consists _____ contentment.
a) of
b) for
c) to
d) in

Answer: c) to

9. We should not hanker _____ wealth.
a) in
b) after
c) at
d) for

Answer: b) after

10. I cannot call _____ his name.
a) up
b) off
c) in
d) at

Answer: d) at
English MCQ | Part - 01

11. He died _____ over eating.
a) up
b) for
c) from
d) by

Answer: c) from

12. I do not hanker _____ the wealth.
a) about
b) after
c) to
d) for

Answer: b) after

13. He informed the police _____ matter.
a) to
b) of
c) about
d) with

Answer: c) about

14. Bread and butter _____ my favourite food.
a) are
b) is
c) has
d) will

Answer: b) is

15. The rose is _____ of all flowers.
a) lovelier
b) lovelyer
c) lovelyest
d) the loveliest

Answer: d) the loveliest

16. I shall go home after I _____.
a) do my duty
b) shall do my duty
c) have done my duty
d) doing my duty

Answer: d) doing my duty

17. One should to _____ duty.
a) one’s
b) his
c) its
d) once

Answer: d) once

18. He gave me _____.
a) many advice
b) many advices
c) much advice
d) much advices

Answer: a) many advice

19. Two miles _____ long distance.
a) is not
b) are not
c) is not a
d) are not a

Answer: a) is not

Comments

List of Popular Posts

NU Degree Pass Course Subject & Subject Code List | B.A Pass Course

National University, Bangladesh Three Years Degree Pass Course Subject & Subject Code ListThree Years B.A Pass Course Effective from the Session: 2013–2014
Subject: Arabic

FIFA World Cup-2014

International Federation of Association Football (FIFA) Worl Cup-2014
FIFA:Fédération Internationale de Football Association"or "International Federation of Association Football
Website:www.fifa.com

Dates: 12 June – 13 July 2014 (32 days)

Host Country: Brazil

Teams: 32 (from 5 confederations)

Venue(s): 12 (in 12 host cities)

Matches Played: 64

Quick navigation:At a glance : FIFA

Champions: Germany

Runners-up: Argentina

3rd Place: Netherlands

4th Place: Brazil

Quick navigation:ICC Cricket World Cup-2015
Goals Scored: 171 (2.67 per match)

Top Scorer(s): James Rodríguez [Colombia; 6 goals]


Best Player: Lionel Messi [Argentina]


Best Young Player: Paul Pogba [France]


Best Goalkeeper: Manuel Neuer [Germany]


Fair Play Award:
Colombia

N.B: Please help us via comments, to update this page.

DU Master of Disaster Management (MDM) Admission

INSTITUTE OF DISASTER MANAGEMENT AND VULNERABILITY STUDIES UNIVERSITY OF DHAKA
9th Batch Master of Disaster Management (MDM) Professional Degree Programme AdmissionApplications are invited from candidates in prescribed form for admission into two years Master of Disaster Management (MDM) Professional Degree Program for the session 2o17-2018

Quick navigation:BOU SSC Program Admission (Session: 2015-2016)

For details, please visit: www.idmvs.edu.bd