0


151. 'Blue tooth' technology allows _____.
i) Landline phone to mobile phone communication
ii) Signal transmission on mobile phones only
iii) Wireless communication between equipment's
iv) Satellite television communication

Answer: iii) Wireless communication between equipment's

152. ENIAC was _____.
i) an electronic computer
ii) an engine
iii) a memory device
iv) an electronic calculator

Answer: i) an electronic computer

153.. A process known as ______ is used by large retailers to study trends.
i) data mining
ii) data selection
iii) POS
iv) data conversion

Answer: i) data mining

154. _____ tags, when placed on an animal, can be used to record and track in a database all of the animal's movements.
i) POS
ii) RFID
iii) PPS
iii) GPS

Answer: ii) RFID

155. Servers are computers that provide resources to other computers connected to a:
i) network
ii) mainframe
iii) supercomputer
iv) client

Answer: i) network


156. System software is the set of programs that enables your computers hardware devices and _____ software to work together.
i) management
ii) processing
iii) utility
iv) application

Answer: iv) application

157. In which year was the World Wide Web created?
i) 1974
ii) 1984
iii) 1994
iv) 2004

Answer: iii) 1994

158. The CPU and memory are located on the:
i) expansion board
ii) motherboard
iii) storage device
iv) output device

Answer: ii) motherboard

159. All of the following are examples of real security and privacy risks EXCEPT:
i) hackers
ii) spam
iii) viruses
iv) identity theft

Answer: ii) spam

Quick navigation: ICT related MCQ | Part - 03

160. _____ terminals (formerly known as cash registers) are often connected to complex inventory and sales computer systems.
i) Data
ii) Point-of-sale (POS)
iii) Sales
iv) Query

Answer: ii) Point-of-sale (POS)

161. _____ is data that has been organized or presented in a meaningful fashion.
i) A process
ii) Software
iii) Storage
iv) Information

Answer: iv) Information

162. The name for the way that computers manipulate data into information is called:
i) programming
ii) processing
iii) storing
iv) organizing

Answer: ii) processing

163. Which of the following is NOT one of the four major data processing functions of a computer?
i) gathering data
ii) processing data into information
iii) analyzing the data or information
iv) storing the data or information

Answer: iii) analyzing the data or information

164. A(n) _____ system is a small, wireless handheld computer that scans an item’s tag and pulls up the current price (and any special offers) as you shop.
i) PSS
ii) POS
iii) inventory
iv) data mining

Answer: i) PSS

165. The reduction in the amount of movement between two places the greater the distance they are apart is known as:
i) distance decay
ii) distance decline
iii) distance falloff
iv) distance reduction

Answer: i) distance decay


Write Better, Get Published, Be Creative

Online Publication Opportunities for Young Writers

Digital Study Center is seeking submissions of poetry, short stories, and unique articles for publishing online to our website.

Young writers, author, and teachers are most welcome to Submit Your Writing for Publishing Assistance.


Post a Comment Blogger

 
Top