5


01. Which of the following ecosystems covers the largest area of the earth's surface?
a) Marine Ecosystem
b) Desert Ecosystem
c) Mountain Ecosystem
d) Fresh water Ecosystem

Answer: a) Marine Ecosystem

02. √169 is equal to _____.
a) 17
b) 11
c) 13
d) 15

Answer: c) 13


03. Photosynthesis takes place in _____.
a) All parts of the plants
b) Roots of the plant
c) Stems of the plants
d) Green parts of the plants

Answer: d) Green part s of the plants

04. Lunar eclipse occurs on _____.
a) A moonless day
b) A new moon day
c) A full moon day
d) A half moon day

Answer: c)A full moon day

05. The term PC means _____.
a) Professional computer
b) Private computer
c) Prime computer
d) Personal computer

Answer: d) Personal computer

06. 'Botany' is to 'plants' as 'Zoology is to _____.
a) flowers
b) trees
c) dear
d) animals

Answer: d) animals

07. Tiger: Zoology :: Mars :
a) Astrology
b) Astronomy
c) Crytology
d) Telescopy

Answer: a)Astronomy

08. 'Maiden speech' means _____.
a) Late speech
b) Early speech
c) Final speech
d) First speech

Answer: d) First speech

09. What is the masculine gender of "mare"?
a) Dog
b) Mermaid
c) Bear
d) Stallion

Answer: d) Stallion

10. Who is known as the 'Lady of the Lamp'?
a) Sorojini Naidu
b) Hellen Killer
c) Florence Nightingale
d) Madame Teresa

Answer: c) Florence Nightingale

11. For which of the following disciplines Nobel Prize is awarded?
a) Literature, peace and Economices
b) Physiology or Medicine
c) Physices and Chemistry
d) All of the above

Answer: d) All of the above

12. EURO is the currency of _____.
a) Africa
b) Asia
c) Europe
d) America

Answer: c) Europe

13. IMF is the result of _____.
a) Hawana Conference
b) Rome Conference
c) Geneva Conference
d) Brettonwood Conference

Answer: d) Brettonwood Conference

14. N.B stands for _____.
a) on bearing
b) Note before
c) No bar
d) Nota bene

Answer: d) Nota bene

15. Fill in the blank of the following sentence with the right form of verb. if I _____ a king!
a) shall be
b) am
c) was
d) were

Answer: d) were

16. In Cricket game the length of the pitch between the two wickets is _____.
a) 21 yards
b) 24 yards
c) 23 yards
d) 22 yards

Answer: d) 22 yards

17. Badminton is the national sport of _____.
a) Nepal
b) Malaysia
c) Scotland
d) China

Answer: Indonesia


Write Better, Get Published, Be Creative

Online Publication Opportunities for Young Writers

Digital Study Center is seeking submissions of poetry, short stories, and unique articles for publishing online to our website.

Young writers, author, and teachers are most welcome to Submit Your Writing for Publishing Assistance.


Post a Comment Blogger

  1. The grammar consists of three things I mean present, future and the past. These three things next consist on different topics but outsourcing tips is most precious. Here in this article, you give the information about the BCS MCQ and you write it so well and maintain the level of maturity.

    ReplyDelete
  2. Thanks for nice article.

    ReplyDelete
  3. Here is the thirty four mcqs for english and this post is only for the bcs students. These students need this whole data in their bachelor degree thesis which is helping them to make their future best. And may be some of them are trying to do their best and reached on this level.

    ReplyDelete
  4. These kind of individuals have to have this specific total files of their paraphrase my essay and that is aiding the crooks to create his or her potential ideal. And might always be a number of oft these people making the effort to accomplish the most beautiful along with achieved for this amount.

    ReplyDelete
  5. It is really helpful to find the bcs question in here. I want some solution for these question but could not find those earlier before I reach here. visit the site if want to know more about the writing of your academic papers, research papers and thesis editing.

    ReplyDelete

 
Top