0

01. Which of the following sentence is correct?
i) I forbad him from going
ii) I forbade him to go
iii) I forbad him going
iv) I forbad him not to go

Answer: ii) I forbade him to go

02. Which of the following is a correct proverb?
i) Fools rush in where angels fear to tread.
ii) Fools rush in where an angels fear to tread.
iii) A Fool rushes in where an angels fears to tread.
iv) Fools rush in where the angels fear to tread.

Answer: i) Fools rush in where angels fear to tread.

03. Which of the following sentence is correct?
i) Why you have done this
ii) Why did you have done this
iii) Why have you done this
iv) Why you had done this

Answer: iii) Why have you done this

04. Which of the following sentence is correct?
i) That shirt which he bought is blue in colour
ii) Which shirt he bought is blue in colour
iii) The shirt which he bought is blue in colour

Answer: iii) The shirt which he bought is blue in colour

05. The correct passive of "Sheila was writing a letter" is _____
i) A letter was written by Sheila
ii) A letter was being writing by Sheila
iii) A letter was being was being written by Sheila
iv) A letter was being written by Sheila

Answer: iv) A letter was being written by Sheila

Quick navigation: 15th BCS English MCQ

06. Which of the following sentences is correct?
i) One of my friends are a lawyer
ii) One of my friends is a lawyer
iii) One of my friend is a lawyer
iv) One of my friends are a lawyers

Answer: ii) One of my friends is a lawyer

07. The word ecological is related to _____
i) Atmosphere
ii) Pollusion
iii) Environment
iv) Demography

Answer: iii) Environment

08. The synonym of 'genesis' is _____
i) Introduction
ii) Preface
iii) Beginning
iv) Foreword

Answer: iii) Beginning

09. The word 'homogeneous' means _____
i) Of the same kind
ii) Of the same place
iii) Of the same race
iv) Of the same density

Answer: i) Of the same kind


10. The word 'imbibe' means _____
i) To learn
ii) To tinge
iii) To drink
iv) To acquire

Answer: iii) To drink

11. Something which is obnoxious means that it is _____
i) very dangerous
ii) very pleasant
iii) very ugly
iv) very unpleasant

Answer: iv) very unpleasant

12. A pilgrim is a person who undertakes a journey to a _____
i) holy place
ii) a mosque
iii) a bazar
iv) a new country

Answer: i) holy place

13. Shakespeare is known mostly for his _____
i) poetry
ii) novels
iii) autobiography
iv) plays

Answer: iv) plays

14. A person who writes about his own life writes _____
i) a chronicle
ii) an autobiography
iii) a diary
iv) a biography

Answer: ii) an autobiography

15. In which century was the Victorian period?
i) 17th century
ii) 18th century
iii) 19th century
iv) 20th century

Answer: iii) 19th century

Write Better, Get Published, Be Creative

Online Publication Opportunities for Young Writers

Digital Study Center is seeking submissions of poetry, short stories, and unique articles for publishing online to our website.

Young writers, author, and teachers are most welcome to Submit Your Writing for Publishing Assistance.


Post a Comment Blogger

 
Top