0

01. 'Pediatric' relates to the treatment of:
i) adults
ii) women
iii) old people
iv) children

Answer: iv) children

02. The speaker failed to make the audience-to him patiently. Which of the following is the best form of pronoun in the above sentence?
i) to listen
ii) listening
iii) listened
iv) listen

Answer: iv) listen

03. My uncle has three sons, _____ work in the same office. Which of the following is the best form of pronoun in the above sentence?
i) all of them
ii) who all
iii) they all
iv) all of whom

Answer: iv) all of whom

04. What is the meaning of the word 'intrepid'?
i) arrogant
ii) belligerent
iii) questioning
iv) fearless

Answer: iv) fearless

Quick navigation: 14th BCS English MCQ

05. What is the meaning of the expression 'bottom line'?
i) The final step
ii) The end of a road
iii) The last line of a book
iv) The essential point

Answer: iv) The essential point

06. The word 'plurality' means _____
i) The letter 'S'
ii) Men and women
iii) Chaos and confusion
iv) The holding of more than one office at a time

Answer: iv) The holding of more than one office at a time


07. 'Bootleg' means to _____
i) distribute
ii) export
iii) import
iv) smuggle

Answer: iv) smuggle

08. Which of the following is a correct sentence?
i) He was too clever not to miss the point
ii) He was so clever to miss the point
iii) He was too clever to miss the point
iv) He was too clever to grasp the point

Answer: iii) He was too clever to miss the point

09. The 'poet laureate' is _____
i) the best poet of the country
ii) a wineer of the Nobel prize in poetry
iii) the Court poet of England
iv) a classical poet

Answer: iii) the Court poet of England

10. Which of the following school of literary writings is connected with a medical theory?
i) Comedy of manners
ii) Theater of the Absurd
iii) Heoric Tragedy
iv) Comedy of Humours

Answer: iv) Comedy of Humours

11. Who of the following was both a poet and painter?
i) Keats
ii) donne
iii) Blake
iv) Spenser

Answer: iii) Blake

12. Are you doing anything special _____ the week-end?
i) in
ii) for
iii) on
iv) at

Answer: iv) at

13. What is the synonym of ‘incredible’?
i) Unbelievable
ii) Unthinkable
iii) Unlikely
iv) Unthinking

Answer: i) Unbelievable

14. What is the antonym of ‘famous’?
i) Oraque
ii) Obscure
iii) Illiterate
iv) Immature

Answer: ii) Obscure

15. plebiscite is a term related to
i) Medicine
ii) Technology
iii) Law
iv) Politics

Answer: iv) Politics

16. People always remember patriots -Which of the following is the best passive form of the above sentence?
i) The patriots will always be remembered by people
ii) The patriots are always being remembered
iii) People are always remembered by the patriots
iv) The patriots are always remembered by the people

Answer: iv) The patriots are always remembered by the people

17. Who wrote ‘Beauty is truth, truth is beauty’?
i) Shakespeare
ii) Wordsworth
iii) Keats
iv) Eliot

Answer: iii) Keats

18. Many islands make up _____
i) an isles
ii) an archipelago
iii) a peninsula
iv) continent

Answer: ii) an archipelago

Write Better, Get Published, Be Creative

Online Publication Opportunities for Young Writers

Digital Study Center is seeking submissions of poetry, short stories, and unique articles for publishing online to our website.

Young writers, author, and teachers are most welcome to Submit Your Writing for Publishing Assistance.


Post a Comment Blogger

 
Top