0

01. Select the meaning of the word 'stagflagation':
i) controlled prices
ii) economic slow down
iii) a disintegrating government
iv) cultural dullness

Answer:ii) economic slow down

02. What is the meaning of the word 'scuttle'?
i) to tease
ii) abandon
iii) pile up
iv) gossip

Answer:ii) abandon

03. What is the meaning of the word 'stanch'?
i) be weak
ii) smooth out
iii) to reinforce
iv) put an end to

Answer: iv) put an end to


04. What is the meaning of the word 'belated '?
i) complaining
ii) off hand
iii) weak
iv) Tardy

Answer: iv) Tardy

05. What is the meaning of the word 'sequence'?
i) to follow
ii) round up
iii) withdraw
iv) question closely

Answer: i) to follow

06. what is the meaning of the word 'euphemism'?
i) vague idea
ii) in offensive expression
iii) verbal play
iv) wise saying

Answer: ii) in offensive expression

Quick navigation: 12th BCS English MCQ

07. 'The Rainbow'is _______.
i) a poem by wordsworth
ii) a short story by somerset maugham
iii) a novel by D.H. Lawrence
iv) a verse by coleridge

Answer: iii) a novel by D.H. Lawrence

08. 'Tom Jones' by Henry Fielding was first published in _____.
i) the 1st half of 19th century
ii) the 2nd half of 19th century
iii) the 1st half of 18th century
iv) the 2nd half of 18th century

Answer: iii) the 1st half of 18th century

09. Anything 'pernicious' tends to injure or destroy. something which has no such harmful effect is _____.
i) innocuous
ii) innocent
iii) immaculate
iv) salutary

Answer: i) innocuous

10. Do not worry, English grammar is not _____ to understand. Which of the following does best fit in the blank space?
i) so difficult
ii) very difficult
iii) too difficult
iv) difficult enough

Answer: iii) too difficult

11. We (not have) a holiday since the beginning of the year. Which of the following verb forms does best complete the above sentence?
i) did not have
ii) have not had
iii) are not having
iv) had not had

Answer: ii) have not had

12. If I were you, I (handle) the situation more carefully. Which of the following verb forms does best complete the above sentence?
i) would handle
ii) will handle
iii) handled
iv) would have handled

Answer: i) would handle

13. It's time (you, realize) your mistakes. Which of the following verb forms does best complete the above sentence?
i) you realized
ii) that you realize
iii) you would realize
iv) you have realized

Answer: i) you realized

14. We have recently entered _____ an agreement with Inland co-operative society? Which of the following does best fit in the blank space?
i) no preposition
ii)upon
iii) in
iv) into

Answer: iv) into

15. The boy from the village said, "I _____ starve then beg". Which of the following best completed the above sentence?
i) better
ii) rather
iii) would rather
iv) would better

Answer: iii) would rather

16. I have never seen such a slow coach like you, this small work has taken you three full month. what does the idiom 'a slow coach' mean?
i) an irresponsible person
ii) a careless person
iii) an unthoughtful person
iv) a very lazy person

Answer: iv) a very lazy person

17. The literary work 'Kuble Khan'is _____.
i) a history by Vincent Smith
ii) a verse by Coleridge
iii) a drama by Oscar Wilde
iv) a short story by Somerset Maugham

Answer: ii) a verse by Coleridge

18. T.S. Eliot was born in _____.
i) Ireland
ii) England
iii) Wales
iv) U.S.A

Answer: iv) U.S.A

19. What was the real name of the great American short story writer, 'O' Henry?
i) Samuel L clemens
ii) William sydeney porter
iii) Fitz-james O'Brien
iv) William huntington wright

Answer: ii) William sydeney porter

Write Better, Get Published, Be Creative

Online Publication Opportunities for Young Writers

Digital Study Center is seeking submissions of poetry, short stories, and unique articles for publishing online to our website.

Young writers, author, and teachers are most welcome to Submit Your Writing for Publishing Assistance.


Post a Comment Blogger

 
Top