0

01. He has been ill _____ Friday last.
i) from
ii) on
iii) in
iv) since

Answer: iv) since

02. 'Out and out' means:
i) Not at all
ii) Brave
iii) Thoroughly
iv) Whole heatedly

Answer: iii) Thoroughly


03. What is the verb of the word 'ability'?
i) enable
ii) ably
iii) able
iv) ableness

Answer: i) enable

04. May Allah help you. What kind of sentence is this?
i) Assertive
ii) Imperative
iii) Optative
iv) Exclamatory

Answer: ii) Optative

05. A rolling stone gathers no moss. what rolling' is?
i) Gerund
ii) Participle
iii) Verbal noun
iv) Adjective

Answer: iv) Adjective

Quick navigation: 10th BCS English MCQ


06. Which is the noun of the word beautiful?
i) Beautify
ii) Beauty
iii) Beautifully
iv) Beautious

Answer: ii) Beauty

07. Hold water means _____
i) keep water
ii) Store
iii) Bear examination
iv) Drink water

Answer: iii) Bear examination

08. "Justice delayed is justice denied" was stated by _____
i) Disraeli
ii) Gladstone
iii) Emerson
iv) Shakespeare

Answer: ii) Gladstone

09. Who is poet of the Victorian age?
i) Mathew Arnold
ii) Helen keller
iii) Shakespeare
iv) Robert Browning

Answer: iv) Robert Browning

10. Who is the author of 'For Whom the Bell Tolls'?
i) Lord Tennison
ii) Homer
iii) Charles Dickens
iv) Ernest Hemingway

Answer: iv) Ernest Hemingway

11. 'syntax' means _____
i) Supplementary tax
ii) Sentence building
iii) Manner of speech
iv) Synchronizing

Answer: ii) Sentence building

12. What is the synonym of 'Incite'?
i) Urge
ii) Permit
iii) Instigate
iv) deceive

Answer: iii) Instigate

13. What is the antonym `Honorary'?
i) Literary
ii) Honorable
iii) Salaried
iv) Official

Answer: iii) Salaried

14. Fill in the blanks He has assublue me _____ safety?
i) with
ii) of
iii) for
iv) at

Answer: ii) of

15. Choose the correct sentence _____
i) He was hunged for murder
ii) He has been hunged for murder
iii) He was hanged for murder
iv) He had been hunged for murder

Answer: i) He was hanged for murder

16. Choose the correct sentence _______
i) The rich is not always happy
ii) Rich is not always happy
iii) The rich is not happy always
iv) The rich are not always happy

Answer: iv) The rich are not always happy

Write Better, Get Published, Be Creative

Online Publication Opportunities for Young Writers

Digital Study Center is seeking submissions of poetry, short stories, and unique articles for publishing online to our website.

Young writers, author, and teachers are most welcome to Submit Your Writing for Publishing Assistance.


Post a Comment Blogger

 
Top