0

English Grammar: CORRECTION


01) I, you and he are very close friends.
Answer: You, he and I are very close friends.

02) You, he and I are guilty for this crime.
Answer: I, you and he are guilty for this crime.

03) We enjoy in the picnic very much.
Answer: We enjoy ourselves in the picnic very much.

Quick navigation: CORRECTION | Part - B

04) He absented from college yesterday.
Answer: He absented himselffrom college yesterday.

05) I shall avail the opportunity.
Answer: I shall avail myself of the opportunity.


06) One should do his duty.
Answer: One should do one's duty.

07) Everyone should do their duty.
Answer: Everyone should do his duty.

08) The rice of Burma is better than China.
Answer: The rice of Burma is better than that of China.

09) The roads of Dhaka are better than Khulna.
Answer: The roads of Dhaka are better than those of Khulna.

10) The reason of my silence is due to illness.
Answer: The reason of my silence is illness.

11) My father is comparatively better today.
Answer: My father is better today.

12) My return was belated due to fog.
Answer: My return was belated owing to fog.

13) Do you know how do the boys go to college?
Answer: Do you know how the boys go to college?

14) Do you know where does the man live?
Answer: Do you know where the man lives?

I5) Do you know why did Joy refuse to take money?
Answer: Do you know why Joy refused to take money?

16) Why you look so tired today?
Answer: Why do you look so tired today?

17) Why you looked so tired yesterday?
Answer: Why did you look so tired yesterday?

18) How you spend the next winter vacation?
Answer: How will you spend the next winter vacation?

19) What you doing at this moment?
Answer: What are you doing at this moment?

20) Do you know what is a canal?
Answer: Do you know what a canal is?

21) Do you know what is his address?
Answer: Do you know what his address is?

22) Father has come home yesterday.
Answer: Father came home yesterday.

23) He succeeded to pass the examination.
Answer: He succeeded in passing the exainination.

24) The man excels to speak English.
Answer: The man excels in speaking English.

25) Mother prevented me to go abroad.
Answer: Mother prevented me from going abroad.

26) Father refrained me to smoke cigarettes.
Answer: Father refrained me from smoking cigarettes.

27) The man could not help to laugh.
Answer: The man could not help laughing.

28) The police could not help to fire.
Answer: The police could not help firing.

29) He prefers to read than to write.
Answer: He prefers reading to writing.

30) She prefers to sing than to. dance.
Answer: She prefers singing to dancing.

31) He insisted me to go to market.
Answer: He insisted on my going to market.

32) He insisted him to go to market.
Answer: He insisted on his going to market.

33) He insisted them to go to market.
Answer: He insisted on their going to market.

34) The man prefers tea thaii coffee.
Answer: The man prefers tea to coffee.

35) We discussed about the matter.
Answer: We discussed the matter.

36) We wanted to meet with Kamal.
Answer: We wanted to meet Kamal.

37) We reached at the station at night.
Answer: We reached the station at night.

38) My father resigned from the post.
Answer: My father resigned the post.

39) The boy resembles to his father.
Answer: The boy resembles his father.

40) Divide the mangoes among Rana and Rony.
Answer: Divide the mangoes between Rana and Rony.

41) Divide the mangoes between the boys.
Answer: Divide the mangoes among the boys.

42) My father was absent in the meeting.
Answer: My father was absent from the meeting.

43) My father is in the committee.
Answer: My father is on the committee.

44) The train is running in time.
Answer: The train is running on time.

45) The boy comes from a noble family.
Answer: The boy comes of a noble family.

46) The man died by cholera.
Answer: The man died of cholera.

Quick navigation: CORRECTION | Part - C

47) The man died of overeating.
Answer: The man died from overeating.

48) The girl died for suicide.
Answer: The girl died by suicide.

49) The man died in the society.
Answer: The man died for the society.

50) The man died from road accident.
Answer: The man died by road accident.

Write Better, Get Published, Be Creative

Online Publication Opportunities for Young Writers

Digital Study Center is seeking submissions of poetry, short stories, and unique articles for publishing online to our website.

Young writers, author, and teachers are most welcome to Submit Your Writing for Publishing Assistance.


Post a Comment Blogger

 
Top