0

101. Only those who leave the straight road will fall into my pit. (Negative)
Answer: None but those who leave the straight road will fall into my pit.

102. Her parents liked her very much. (Negative)
Answer: Her parents didn’t dislike her.

103. She was a very hardworking and responsible loaner. (Negative)
Answer: She was not a lazy and irresponsible loaner.

104. Everybody wants friends. (Negative)
Answer: There is nobody who does not want friends.

105. He is a regular student. (Negative)
Answer: He is not an irregular student.

106. So the illiteracy rate in Bangladesh is very poor. (Negative)
Answer: So the illiteracy rate in Bangladesh is not very high.

107. It is the duty of the educated people to educate the illiterate. (Interrogative)
Answer: Isn’t the duty of the educated people to educate the illiterate?

108. She passed her time in reading and writing. (Interrogative)
Answer: Didn’t she pass her time in reading and writing?

109. He can succeed in life. (Interrogative)
Answer: Can’t he succeed in life?

110. You cannot be happy without it. (Interrogative)
Answer: Can you be happy without it?

111. The books of great writers contain noble thoughts and great ideas. (Interrogative)
Answer: Don’t the books of great writers contain noble thoughts and great ideas?

112. Everybody respect a truthful person. (Interrogative)
Answer: Who does not respect a truthful person?

113. Everybody knows this. (Interrogative)
Answer: Who does not know this?

114. My friend invited me to pay a visit to Cox’s Bazar. (Interrogative)
Answer: Didn’t my friend invite me to pay a visit to Cox’s Bazar?

115. We are proud of our freedom fighters. (Interrogative)
Answer: Aren’t we proud of our freedom fighters?

116. The books of great writers contain noble thoughts and great ideas. (Interrogative)
Answer: Don’t the books of great writers contain noble thoughts and great ideas?

117. I wish I could visit this place. (Exclamatory)
Answer: If I could visit this place!

118. I was very glad to see the sea-beach. (Exclamatory)
Answer: How glad I was to see the sea-beach!

119. The scenery of the school is very charming. (Exclamatory)
Answer: How charming the scenery of the school is!

120. Social awareness is very essential to resist corruption. (Exclamatory)
Answer: How essential social awareness is to resist corruption!

121. Cricket is a very exciting game. (Exclamatory)
Answer: What an exciting game cricket is!

122. Amina’s life was very difficult. (Exclamatory)
Answer: How difficult Amina’s life was!

123. Poverty is the greatest problem in our country. (Positive)
Answer: No other problem in our country is so great as poverty.

124. Books are the greatest friends. (Positive)
Answer: No other friend is as great as books.

125. A healthy poor man is happier than a sick moneyed man. (Positive)
Answer: A sick moneyed man is not as happy as a healthy poor man.

126. Corruption is the most dangerous weapon to destroy a society. (Positive)
Answer: No other weapon is as dangerous as corruption to destroy a society.

127. There scarifies is greater than any other thing. (Positive)
Answer: No other thing is as great as there scarifies.

128. It was on of the most memorable journeys in my life. (Positive)
Answer: Very few journeys in my life were as memorable as it.

129. It is one of the most famous schools in our district. (Comparative)
Answer: It is more famous than most other schools in our district.

130. Mango is one of the sweetest fruits in the world. (Comparative)
Answer: Mango is sweeter than most other fruits in the world.

131. No other problem in Bangladesh is as great as illiteracy. (Comparative)
Answer: Illiteracy is greater than any other problem in Bangladesh.

132. At present cricket is the most popular game in our country.(Comparative)
Answer: At present cricket is popular than any other game in our country.

133. Very few countries in the world are as populous as it. (Comparative)
Answer: It is more populous than most other countries in the world.

134. Truthfulness is the greatest of all virtues in man. (Comparative)
Answer: Truthfulness is greater than any other virtue in man.

135. The Padma is one of the biggest rivers in Bangladesh. (Comparative)
Answer: The Padma is bigger than most other rivers in Bangladesh.

Click here: to read "Sentence Changing: Part - 01"

Write Better, Get Published, Be Creative

Online Publication Opportunities for Young Writers

Digital Study Center is seeking submissions of poetry, short stories, and unique articles for publishing online to our website.

Young writers, author, and teachers are most welcome to Submit Your Writing for Publishing Assistance.


Post a Comment Blogger

 
Top